LCHF - Dag 23 (Igår måndag 29 juni -09)

2 kokta ägg med Kalles kaviar (inte bra, jag vet.... Kaviar alltså)
Korv Stroganof från i fredags samt lite av min romröra
3 jordgubbar
Taco med tillbehör, bl a majs....
Tadaaa!


LCHF - Dag 22 (Igår söndag 28 juni -09)

Usch, vilken dag. Har sett kort på mig själv och mår dåligt över det. DET samt huvudvärk och olidlig värme i lägenheten är inte roligt. Deppdag.

Well, rapport:

3 Finn Crisp med extrasaltat Bregott och Arla Grevéost
Halv tomat med min romröra
2 hamburgare från McDonald´s.... gott som tusan!
2 Finn Crisp med min romröra

Ska jag äta mer??? Ska jag äta mindre fett? Mer fett? Som sagt, får se på söndag vad vågen visar. Imorgon SKA JAG UT PÅ MORGONPROMENAD, INGEN TVEKAN!!! Nej, tisdag blir det. Imorgon åker vi tidigt till Arlanda. Skjutsar Anders och Fanny som ska till Paris.

Vikt efter 3 veckor med LCHF (Söndag 28 juni -09)

+0,7 har jag gått upp. Total viktnedgång -0,1 kg....

Riktigt ledsen. Vad är felet???

Ok, ger inte upp men om det inte blir någon förändring nästa söndag då lägger jag nog om allt. Kanske. Vet inte just nu. Ska tänka på saken.

Midjemåttet som jag började mäta förra söndagen har sänkts med 0,5-1,5 cm ca. Men det är så svårt att mäta. Och man kanske håller hårdare ena gången och lösare andra. Men det är väl ungefär såhär. Och då är ju DET ok iallafall. Fast lite lite känns det som. Känner ingen skillnad, nästan tvärtom. Magen känns större än någonsin. Men det är kanske för att jag är less.

LCHF - Dag 21 (I förrgår lördag 27 juni -09)

Fortsätter med min sena uppdatering:

Morgonpromenaden blev ej utan det blev tidigt dopp istället. Kl 8:15 på stranden - helt själva! Underbart!

3 Finn Crisp med räkost
Korv Stroganof från igår
6 jordgubbar med vispgrädde
Konfirmationsmottagning där jag åt: Lax, rostbiff, romröra, sallad, vitlöks- och mögelost och drack både rött och vitt vin
Cashewnötter hemma och mer vitt vin

Här måste jag verkligen klappa mig själv på axeln för jag UTESLÖT TÅRTA OCH KLADDKAKA som det bjöds på! Är inte det fantastiskt duktigt, så säg? Och inte nog med det, jag tog inte bröd eller kex heller!!! Oerhört stolt! (I skrivande stund vet jag dock vad jag vägde igår och DET är inte kul och jag undrar vad som är fel???) Just det, Daniel och Fanny fick frukost på stranden i form av Donken, jag tog INTE det utan bara en kaffe. Puss på mig!


LCHF - Dag 20 (I förrförrgår (eller vad säger man?) fredag 26 juni -09)

Här har det inte skrivits som utlovats. Varför? Varmt, mycket annat, less på min vikt o s v. Men skam den som ger sig och koll på vad jag stoppat i mig har jag:

(Morgonpromenaden bestod i promenad till och från Arbetsförmedlingen, totaltiden blev ca 25 minuter.)

Biff Stroganof och sallad från igår
En nektarin
Korv Stroganof och samma sallad samt min romröra
Tadaaas!

Duktiga jag åt inte Donken som de andra åt till lunch. Go Ankan, go Ankan!

LCHF - Dag 19 (I förrgår torsdag 25 juni -09)

Nu ligger jag efter men har koll så här kommer sammanfattning UTAN kolhydrater (kan inte leta i soporna efter gamla förpackningar med innehållsförteckning! De, förpackningarna,  kan dessutom redan hunnit till Ragnsells eller vilka det nu är som tar hand om soporna.).

Morgonpromenaden var tidigt läkarbesök med Daniel samt till centrum och hem.

Sen:

3 Finn Crisp med Crème Bonjour vitlök
Gjorde "riktig" lunch som var en lövbiff, halv tomat, avokado och romröra som jag "svängde ihop". Creme fraiche och rom, VAD GOTT!!! Sandra har tidigare gjort detta med gräddfil och rödlök men detta var ännu godare! Hade ingenting mer i men kan mycket väl tänka mig att ha i citron och peppar.

Biff Stroganof UTAN RIS men med ruccola, spenat, tomat, gurka, olja, vanlig vinäger, äppelcidervinäger och resten av romröran.

That´s it. Nu måste jag sova, resten kommer imorgon.

Måste bara få säga....

..... att jag nu är inne på min 18:de dag, ja idag blir det 19:de och inte har ätit socker!!!! Ok, visst har det säkert funnits socker i det jag ätit men jag har inte druckit läsk, saft, juice, inte ätit godis, chips, bullar/kakor m m. Och framför allt, jag har inte varit sugen!!!! Ok, någon gång, men jag har lyckats hålla mig. Igår kväll kunde jag döda för en påse Tutti-Frutti som låg framme men näe, alla överlevde! Och jag gick till sängs stolt som en fura (???, vad är fura??? Lät bra....).

Jag, som jag skrivit tidigare, känner mig lättare också. Har mer ork i kroppen även om det nu inte har visat sig direkt på vågen. Tröttheten, nja, vet inte riktigt. Jag går inte upp kl 3:30 längre för att jobba, har blivit arbetslös. Och ändå känner jag mig inte jättepigg. Men skit samma, jag MÅR BÄTTRE i det stora hela!

I helgen är det "första bortbjudningen" sen jag startade med LCHF. Konfirmation med tillhörande fika/mat. Får se hur det går.... Förmodligen bra!!! För jag har karaktär denna gång!

Och, som jag också skrivit, det tog nästan 43 år att bygga denna kropp, då får jag allt räkna med att det kan ta ett tag att gå ner. Sen om en del rasar i vikt direkt och andra tar det längre tid för, ja alla är ju olika och allt går inte att jämföra med andra. 5 veckor till kör jag!

LCHF - Dag 18 (Igår Onsdag 24 juni -09)

Hej, hej, såhär såg min dag ut:

Promenad med först Daisy och Sally och sen Zelda, totalt 28 minuter

3 Finn Crisp med Crème Bonjour vitlök, 4,5 gr kolhyd

Sallad från igår

8 bigaråer
Castello Blå
13 jordgubbar, järn är väl bra....? Men 13 är ju olyckstal..... shit, visar sig väl på vågen....
Wasabi- och macadamianötter.... jaja, inte såååå många.....
Köttfärssås från igår
Tadaaas!

LCHF - Dag 17 (Tisdag 23 juni -09)

Vadfalls? Ingen promenad idag heller? Hänvisar till gårdagen....


Idag har inmundigats som följer:


4 små strömmingar som Anders fiskade igår (fick bra många fler förstås!) samt två stekta morötter
1 hamburgare från McDonald´s..... VAD HÅLLER JAG PÅ MED??? Hade picknick först i Hellas men där var det för mycket folk så vi åkte till Nyfors. I och för sig åt jag ingenting där men kunde inte låta bli när vi kom hem.
Köttfärssås, Sandras goda samt sallad med dessvärre (och som jag åt) majs i. Men ingen pasta! Därmed basta, hahaha! Rätt spår igen!
Tadaaa!


LCHF - Dag 16 (Igår måndag 22 juni -09)

Ingen promenad.... och det finns egentligen ingenting att skylla på för detta SKA jag hinna med! Shame on me!

Well, rapport:

3 Finn Crisp med normalsaltat Bregott och Arla Grevéost
3 Finn Crisp med normalsaltat Bregott och Skagenröra
Några morötter stekta i Milda culinesse,  <0,5 gr kolhyd och detta använder jag numera tills jag skriver annat samt en tomat med olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt

Wasabi- och macadamianötter...
En burk ICA makrillfilé t tomatsås
Tadaaa!


LCHF - Dag 15 (I förrgår söndag 21 juni -09)

Syndat rätt rejält. Men medveten om det och kände för det just idag. Anledning: Var hos Sandra som just nu passar ett radhus och där åt vi lunch/middag som bestod av:

Köttbullar
Prinskorv
Sill (skärgårdssill, fantastisk god!!!)
Färsk potatis, mmm.....
Gräddfil, gräslök, rom
Sallad med bl a MAJS, hmmm, oliver, BRA, m m
Till detta lite rött vin

Nu VAR det ju faktiskt så att min midsommarafton var rätt trist och framför allt att äta taco var lite märkligt..... men IDAG blev det midsommarmat och det var så gott!!!

Först åt jag, hemma på morgonen/förmiddagen 2 Finn Crisp med normalsaltat Bregott samt Skagenröra

That´s it. Var lite less också, med tanke på viktuppgången, detta blev en liten tröst fast det egentligen gör så att man får MER dåligt samvete. Men jag kör vidare.

Jag har bestämt mig för att köra 5 veckor till så då blir det totalt 7 veckor. Visar det inte ordentligt resultat då, ja då tar jag en annan metod. Anledningen till 5 veckor till är att då kommer Sandra och Alex hem från Kroatien och DE lär väl märka om det gett resultat. De ska vara borta i 3 veckor.

Peppa mig själv!

Har läst på olika hemsidor för att peppa mig själv. Och så har jag mätt mitt (vad jag tror är) midjemått. Ifall att vågen strular. Då har jag DET att gå efter.

Här kommer iallafall utdrag från olika sidor:

".... Det är dock fullt möjligt att måtten krymper utan att du minskar i vikt, speciellt i början. Du kan gå ner i vikt, det kan alla, men du får ha lite is i magen och låta kroppen ta det i sin egen takt. Inte lätt när man är otålig och vill se resultat så fort som möjligt, jag vet, men tänk på att din kropp troligtvis mår mycket bättre på insidan nu även om vågen visar samma som innan. Du kanske ska plocka fram ett måttband och ställa undan vågen ett tag? Mät dig istället för att väga dig i några veckor och se om det känns bättre då."

".... så det är bara att kämpa på, nothing comes easy my friend!"

"....Säkerligen har du hört detta förut - men hur länge tog det att gå upp all vikten? För de flesta handlar det troligen om åratal eller decennier. Hur många gånger har du försökt att så snabbt som möjligt gå ner allt? Och hur bra har det fungerat i längden?"


"....Mitt tips är därför - försök undvika att ständigt ställa dig på vågen. Idealet är att gömma undan den eller ge bort den till en vän. Vänta gärna ett par månader eller mer med att väga dig, om du kan.

Istället mäter du ditt midjemått med måttband. Detta bör mätas på liknande vis vid varje tillfälle för att vara jämförbart. Förslagsvis i höjd mitt mellan höftkammarna och nedre revbenen i sidan. Andas ut och slappna av (dra inte in magen). Kontrollera gärna vid samma tid på dygnet, exempelvis på morgonen innan frukost. De som är mer nyfikna kan även mäta på andra ställen. Runt baken, bröstkorgen, armar och ben osv.

Skriv sedan ner värdena så du kan jämföra en gång i veckan eller så. Har du inget måttband går det bra att ta ett snöre runt midjan, klipp av det motsvarande omfånget och följ hur snöret blir längre och längre.

Ofta ses resultat på midjemåttet mycket snabbare än på vågen för tidigare svältbantare. Magfettet smälter bort medan du blir starkare i muskulaturen. Till slut börjar vanligen även vågen visa lägre siffror, men detta kan ta allt från några veckor till flera månader. I enstaka fall kan det ta upp mot ett halvår eller ett år. Då kan dock din kropp redan ha en helt annan hälsosammare och trevligare form.

Jag känner till en kraftig kvinna som tog ca ett halvår på sig att börja gå ner i vikt på lågkolhydratkost. Nu ytterligare ett år senare har hon gått ner 60 kilo! Men det tillhör undantagen att viktnedgången tar så lång tid att komma igång."


Vikt efter 2 veckor med LCHF (Söndag 21 juni -09)

+1,1 kg har jag gått upp denna vecka. Total viktnedgång -0,8 kg.

Där gick luften ur mig..... Men i vanliga fall skulle jag nu ge upp. Men det GÖR jag inte!!!! Önskar att jag kunde skylla på vågen för den ÄR inte fullt tillförlitlig men näe, kan inte göra det. Som jag skrivit förut så känner jag mig iallafall mindre.
 
Men det känns inte roligt just nu.


LCHF - Dag 14 (Lördag 20 juni -09)

Promenad med Daisy och Zelda 40 minuter

Kosten då:

Taco med tillbehör som blev över från igår
Sallad med guacamole
3 Finn Crisp med normalsaltat Bregott samt Skagenröra

Tänk att detta är allt! Bra eller dåligt? Vet inte. Men jag är mätt! Dricker rätt mycket kaffe under dagen och den med grädde i mättar en hel del.

Om några timmar ska jag väga mig..... Spännande! :-)

LCHF - Dag 13 (Fredag 19 juni -09) Glad midsommar!

Promenad med Fanny och Daisy 45 minuter, wiiii! Äntligen! Men det gick rätt segt med dotter och hund..... Men verkligen bättre än ingenting! Nu är jag på banan igen!

Smoothie med vaniljyoghurt fetthalt 2%, 9 gram kolhyd samt "frukt till smoothie" från Coop, 9,5 gram kolhyd (likadan som tidigare men ville ändå skriva innehållet här också. Detta är inte det bästa men jag ville verkligen HA idag! My body needs liksom. :-) ) Idag kunde mixern knappt krossa frukten så jag hade i lite VISPGRÄDDE! Och gissa om det blev gott? JAAA! Smakade mjukglass! :-)
Taco med tillbehör. Nu skriver jag inte antal kolhydrater för det får vara som det är, det är ju trots allt MIDSOMMAR! Egentligen ska man väl inte säga "det är ju iallafall midsommar" utan vara stenhård jämt, för annars kan man nog placera in undantag lite då och då.... Men idag blev det så, punkt slut.
Popcorn med smör..... oj då.....
Vin, Bacardi Razz, ooops!
Tomat, gurka och guacamole.

Jahaja. På söndag är det dags att väga mig igen. Hoppas inte på för mycket. Kanske ingenting faktiskt. Kanske gått upp? Men jag kör vidare trots denna dag med felaktigt instoppade och insupna saker i munnen.... :-) Känns bra med promenaden iallafall, kanske gjorde den någonting?

Uppdatering:

Castello Blå, gott!

LCHF - Dag 12 (Igår torsdag 18 juni -09)

Såhär ser dag 12 ut:

3 Finn Crisp med Lyckans Ost, bredbar smältost med räkor
3 Finn Crisp med normalsaltat Bregott, 0,5 gr kolhyd samt Skagenröra, 3 gr kolhyd

Omelette gjord på 3 ägg och vispgrädde samt en tomat med olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt
Wasabinötter..... var så sugen.....
Tadaaa!

LCHF - Dag 11 (Onsdag 17 juni -09)

Måste börja med morgonpromenader. Har varit dålig på det. Vad som gäller är att jag slänger i mig lite kaffe och sen går, INTE börjar med en massa annat som jag gärna gör - typ diskar. Det kan jag ta när jag kommer hem för annars blir det inte av. Och bara för att jag skriver att jag ska börja med promenader så vet jag redan nu att det inte kommer bli imorgon heller för då har jag tvättstuga IGEN kl 7. Ska ta lite filtar och täcken m m. Samt att det verkligen var FÖR längesen jag var där, förutom igår då. Tror det har hunnit gå tre veckor sen sist. Märks.....

Nåväl, dagen som var då:

3 Finn Crisp med extrasaltat Bregott och Arla Grevéost
En burk ICA makrillfilé t tomatsås, 2,5 gr kolhyd
Fisk som igår, ganska många småbitar som blev över och mycket fett som de stektes i samt Lohmanders bea.
4 jordgubbar och 4 bigaråer. Vi köpte ju hem så mycket frukt idag. Åh, vad det var gott!
Tadaaa!

Anders (som gjorde maten igår) stekte tydligen i både det jag använder när jag steker samt olja. Idag "råkade" jag fråga vad han stekte i men när han gör maten kommer jag nog inte skriva vad han steker i. Kanske inte oväsentligt men jag kan inte hålla på att fråga jämt. Och DET kan inte vara avgörande för min viktnedgång. Det var hur som helst oerhört gott även idag!

Detta var allt för idag. Tror inte att det blir något mer som slinker ner i min lilla (!) mage. Men OM det gör det blir det en uppdatering.

Sov gott så småningom gott folk!

Uppdatering:

Blev visst lite mer:

Ostskivor Arla Grevéost
Castello Blå

Gott! :-)

Fick ett enormt sockersug på kvällen och ville vräka i mig Dajm men icke sa nicke! Jag är fantastiskt duktig!

LCHF - Dag 10 (Igår tisdag 16 juni -09)

3 Finn Crisp med ICA cream cheese vitlök & örter 
Ostskivor Arla Grevéost
3 Finn Crisp med Lyckans Ost, bredbar smältost med räkor
Crème Bonjour vitlök, 3 gr kolhyd
Fisk, spätta, jag åt opanerad med Lohmanders bearnaise och vad DEN innehåller står inte. Men jag har läst att den är "bra". Till detta två tomater med olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt. Ingen GOD KOKT FÄRSKPOTATIS....
Dessvärre körde jag en vadslagning med Sandra, att dricka upp en liten blandning av mjölk, citron och lite Fanta. Gjorde det och Sandra sa efteråt "Hahaha, det var DEN dieten det". Det tänkte jag inte alls på utan såg bara framför mig att jag skulle vinna 160 kr på detta..... Jaja, hoppas att det inte har sabbat för mycket.
Tadaaas!

Nu kommer jag inte längre skriva "resten av asken" m m för det är ju inte bara jag som äter av t ex ostarna. Däremot så gäller att jag alltid tar ett tjockt lager av smör och ost och wow vad gott det är! :-)

När vi var på Gålö (picknick där även hundarna var med, bästa som finns!) åt de andra den färskaste painriche jag någonsin skådat (kändes det som) och bullar och frukt och mmmm vad gott allt såg ut! Men ståndaktiga jag satt med min vitlöksost och en flaska vatten och det funkade!

Jag är OERHÖRT stolt över mig själv som nekar till så mycket. När vi var på Konsum och jag läste innehållsförteckningen på olika saker sa Sandra "Mamma GE dig!" Men jag läser och bandar in och köper det jag vet är enligt LCHF. Och när jag läser bloggar m m så inser jag att jag verkligen följer LCHF! Ok, vissa undantag blir och ÄR det men ändå, JAG ÄR STOLT!!! Jag har ingen brådska!

Jag har sedan några dagar tyckt att jag har blivit mindre på något sätt, hela jag liksom. Sant, falskt eller inbillning? Vet inte. Men känslan är skön! Jag tyckte även att flåset till och från tvättstugan (där jag var idag) blivit bättre, men jag vet inte... Jag har ju inget jobb längre och är mer utvilad, kanske beror på det.

Man ska inte lita eller gå alltför mycket efter vågen men det gör jag i dagsläget. Om jag ska mäta mitt omfång vet jag inte riktigt VAR jag ska mäta! Midjan, VAR är den?? Så vågen är min måttstock. Men den är ju också som den är.... gammal....

Well, jag kör på så det ryker, med eller utan undantag, "snart" är jag i mitt nya och framför allt rätta jag, såsom jag vill vara och bör och känner mig själv som!

Carpe Diem!

LCHF - Dag 9 (Igår måndag 15 juni -09)

Syndat. Men jag har inte dåligt samvete för jag höll på att dö av hunger efter att ha varit på jobbet och röjt. Fd jobbet. Snyft. Och det KAN inte spela någon större roll.

Nåväl:

2 Finn Crisp med Lyckans Ost, bredbar smältost med räkor
1,5 hamburgare från McDonald´s. 1 hamburgare innehåller 32,3 kolhyd enligt denna hemsida. Wow.....
Köttfärssås som jag lagade med vispgrädde förstås. Ingenting i denna gång förutom ketchup, vitlök och kryddor. Lite smaklöst men ändå gott! Makaroner till de andra, jag åt bara såsen med sked.

Detta var allt för idag. Det var inte mycket..... Jag var riktigt hungrig på kvällen men pallade inte göra något. Var enormt sugen på en omelett men nä, gick och la mig istället.

LCHF - Dag 8 ( Igår söndag 14 juni -09)

Promenad fram och tillbaka till ICA i centrum. I spöregnet. Men jag och Anders var där när de öppnade kl 8 och det var underbart skönt att sen "ha det gjort". Hemma före kl 9. Och uppfriskande var det faktiskt!

Dagen har sett ut såhär:

3 Finn Crisp med Lyckans Ost, bredbar smältost med räkor, 5 gr kolhyd
Keso 4% fett, 2 gr kolhyd samt frysta hallon
Ostskivor Arla Grevéost 28% fett, 1,5 gr kolhyd
3 Finn Crisp med ICA cream cheese vitlök & örter 16% fett, 3 gr kolhyd
Kycklinggryta med crème fraiche 34% fett, 2,5 gr kolhyd samt purjolök, curry, två tomater med olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt. No rice! :-)
Tadaaas!

Har varit hungrig hela dagen känns det som men när jag gått igenom veckan som varit så har jag inte ätit "riktig" middag sen i tisdags! Men det gjorde jag idag och ack vad det smakade gott - trots att det var utan ris! Och det måste jag fortsätta göra, äta middagar utan det onyttiga kolhydratet.

Efter maten tog Alex, den jäveln :-), fram en vaniljmunk och åt. Och Sandra ett wienerbröd. Det var nog min största utmaning hittills, att låta bli. Värre än potatisen igår. Jag tog en cigg istället. Det funkade! Cigg är inte bra och tids nog slutar jag med det också men en sak i taget!

Jag har glömt skriva fettmängden i vissa saker jag ätit men skitsamma - kolhydraterna kommer jag ihåg att skriva iallafall. När jag INTE har skrivit det betyder det att jag redan gjort det tidigare. Eller så har jag inte kollat eller så står inget.

Nu har jag hittat svar på min fråga om hur många kolhydrater man "får" äta per dag med LCHF. Svaret hittade jag på
Annika Dahlqvists blogg:

"Strikt lågkolhydrat < 20 g kh per dag. Måttligt lågkolhydrat 30 - 80 g kh per dag."


Detta innebär att jag kör enligt "Måttligt lågkolhydrat". För om jag kör "Strikt" ska jag förmodligen räkna ut hur mycket det blir med mina ostskivor och färskost m m, näe, det gör jag inte. Och trots att jag inte gör det har det gett resultat ju, -1,9 kg! :-) Det får hellre ta längre tid isåfall. Det tog nästan 43 år att bygga denna kropp, tar det ett år eller så att komma ner i normalvikt så får det göra det! Vad är det jämfört med 43 år? Ingenting!

Förresten, det är fel att säga att LCHF är en metod, det är ju faktiskt en livsstil. Jag kör min nya livsstil, ej potatis, pasta, ris, mjölprodukter och socker. Undantag kommer det bli men än så länge har jag klarat det utmärkt!

Vikt efter 1 vecka med LCHF (Söndag 14 juni -09)

-1,9 kg har jag gått ner!

Jippeeee! Gissa om det känns bra och om jag är taggad att fortsätta? Jaaaa!

Carpe Diem!


LCHF - Dag 7 (Lördag 13 juni -09)

Morgonpromenad med hundarna, woho! Har tre hundar och jag gick först ut med två och sen den tredje. Totalt slutade tiden på 20 minuter. Inte mycket men detta var en test med tanke på ryggskottet. Varje gång jag skriver "promenad med hundarna" ska man veta att det inte är gå, gå, gå som gäller för de stannar ju ibland och gör sina behov. Jag stannar inte direkt och kissar och bajsar om jag går själv. Hahaha! Så mest effektivt blir det om jag promenerar själv men det känns å andra sidan rätt värdelöst eftersom vi har hundar som vill och behöver gå ut.

Nu behöver man ju inte motionera med LCHF, åtminstone inte om jag förstått det rätt. Jag måste ändå, för mitt eget välbefinnande. Men det består mest i promenader.

Ryggen förresten, det vände i torsdags mitt på dagen och jag är så lycklig!!! Fullt återställd är jag inte men åh, vilken skillnad! Jag kommer upp ur säng och soffa utan direkta problem och har kunnat gå rätt normalt utan hugg i ryggen. Tack du högre makt!

Sammanfattningen nu då:

3 Finn Crisp med extrasaltat Bregott och Arla Herrgårdsost
3 Finn Crisp med ICA färskost pepparrot, ny ask öppnad. Lite mindre än halva gick åt till detta. Bör finnas i var LCHF-ares hem! :-)
Kokt blomkål, halvt "huvud"
Kokt blomkål med flytande smör- & rapsolja, resten av "huvudet"

ICA färskost pepparrot, resten av asken
Tadaaa!

Tungt idag. Åtminstone vid middagen. Där satt de andra och åt köttbullar, sås och Anders´ fantastiska klyftpotatis och jag satt med blomkålen. Men nu är det över, det var några minuters lidande och i efterhand känns det bra!

Imorgon ska jag väga mig, då har det gått en vecka, min första vecka. Spännande! Men i torsdags fick jag "det-där-vi-kvinnor-får-en-gång-per-månad" och det kan påverka min vikt till det sämre. Nåväl, vad den än visar kör jag på och det kanske blir ännu roligare att väga mig nästa söndag när jag inte har mens samt kört "hårt" i två veckor?

Jag klappar mig på axeln för under 7 dagar har jag inte ätit något socker, potatis, pasta, ris eller bröd. Detta är fantastiskt för att vara mig! Tidigare har jag som mest lyckats gå ner närmare 9 kg under en sommar men det var med "vanlig" nyttig kost. Jag är riktigt spänd på vad detta leder till! Jag kommer förmodligen "synda" någon gång och ska försöka att inte ha dåligt samvete för det.

Det viktigaste som gäller för mig är att inte ge upp. Det har jag gjort alla gånger förutom "den där sommaren". Jag är så´n som gärna ger upp om jag inte ser resultat direkt, det kommer inte hända denna gång. För så mycket som jag har läst om LCHF så har jag insett att man inte ska räkna med det. Men metoden funkar inte på alla verkar det som. Jag hoppas verkligen att jag inte tillhör dem!

Sandra åker till Kroatien i sommar och blir borta i 3 veckor. Tänk om hon kommer hem och ser skillnad! Jag skulle bli så glad!

OM metoden ger mig resultat, oj vad jag kommer förespråka för ALLA om detta!


LCHF - Dag 6 (Igår fredag 12 juni -09)

Sammanfattning av gårdagen:

3 Finn Crisp med extrasaltat Bregott och Arla Herrgårdsost
Några ostskivor
ICA färskost pepparrot, resten av asken från i onsdags 
Castello Blå
Omelette gjord på 3 ägg och vispgrädde samt 1 paket bacon. Förresten, när jag steker något använder jag flytande smör- & rapsolja, 0,5 gr kolhyd
ICA oliver med vitlök, resten av burken
Wasabinötter, resten av påsen
Castello Blå, massor! Har ätit upp totalt 2 askar sen jag började skriva
Tadaaa!

Idag har jag känt att det skulle vara gott med något annat, typ något som känns nyttigare. Har inte alls varit sugen på exempelvis ägg och inte på bacon heller. Men jag ger icke upp denna gång! Måste nog komma på lite annat att laga för det finns ju faktiskt massor! 

LCHF - Dag 5 (Torsdag 11 juni -09)

Här kommer sammanfattningen:

2 stekta ägg och ca 1 paket bacon tillagat i ugn (ej äggen). Söte Daniel gjorde åt oss
Smoothie som igår, halvt glas
Castello Blå, mer än igår
Smoothie igen, helt glas
3 Finn Crisp med extrasaltat Bregott, 0,5 gr kolhyd samt Arla Herrgårdsost 28% fett, 1,5 gr kolhyd
ICA oliver med vitlök, 3,5 gr kolhyd
Wasabinötter, 55 gr kolhyd. Trodde att dessa var nyttiga men när jag läste på denna hemsida såg jag att de innehöll så många kolhydrater! *Ledsen*! Men jag åt ändå.....
Ostskivor, likadana som på Finn Crisp(en)
Tadaaa! Igen!

LCHF - Dag 4 (Igår onsdag 10 juni -09)

Hade tänkt uppdatera varje dag men inser redan nu att det inte kommer bli så. Precis som med min andra blogg. Men jag har fortfarande ryggskott så jag skyller på den. Det har jag haft sen förra onsdagen 3 juni. Min stackare. Så fort den går över ska jag lägga till morgonpromenader iallafall!

Gårdagen då, såhär såg den ut:

"Sås" av kassler, bacon, ärtor och grädde som blev över från gårdagen
Samma igen som lunch
Smoothie med vaniljyoghurt fetthalt 2%, 9 gram kolhydrater per 100 gram samt "frukt till smoothie" från Coop, 9,5 gram kolhydrater (allt är alltid per 100 gram så det skriver jag inte längre)
Finn Crisp med ICA färskost pepparrot och nästan halva den asken, 4,2 gr kolhyd för den skivan samt 4,5 gr kolhyd för osten
Lite Castello Blå, 0-1 gr kolhyd
Frysta hallon, 6 gr kolhyd och vispad grädde
Tadaaa!

Gjorde min sedvanliga "skolavslutningstårta" och istället för att äta den åt jag hallon och grädde, DUKTIGT!!!
Jag åt ej middag som jag lagade till de andra, köttbullar, potatis och sås. DUKTIGT IGEN!!!

Kaffe dricker jag numera med grädde och eftersom jag kan ha en mugg stående och går och smuttar hela dagen så skriver jag inte hur mycket jag dricker, för det vet jag inte

Jag skulle fortfarande vilja veta om rekomendationen "5 gr kolhydrater" är per dag, för isåfall måste jag dra ner avsevärt. Då kan man typ äta EN Finn Crisp och inget mer, näe, det kan inte stämma! Eller???

Kan konstatera att jag ligger över 5 gr iallafall, exempelvis smoothien. Men sååå strikt kommer jag inte vara.

Det bästa med detta är att jag sen jag började i söndags inte känt något sockersug. Att det kunde gå över så fort!!! Men man känner sig så mätt på allt fett, måste ha med det att göra. 

LCHF - Dag 3

Alla vet väl vad LCHF står för? Kanske inte. Det betyder Low Carb High Fat, d v s Lite Kolhydrater Mycket Fett. Så fett, fett, fett, BRA fett ska man äta och inga kolhydrater. Punkt slut. Riktigt smör, fet creme fraiche, riktig grädde m m. Bort med pasta, potatis, ris, bröd o s v. Kolhydrater alltså. Och socker. Comprendo? Jag visste inte att kolhydrater framkallar sockersug, visste ni? Jag har iallafall inte varit sugen på socker sen jag började i söndags.

Min dag har sett ut såhär:

2 stekta ägg och 1 paket bacon

Halv ask ICA färskost vitlök

Halv stor tomat i gräddfilssås som blev över igår (3 dl ICA gräddfil, 1 pressad vitlöksklyfta, lite cayennepeppar)

Baconskiva från Sandra och fett fr stekpannan....

Vitt vin - ville bara det...

Resten av osten
Kasslertärningar när jag förberedde middagen

Jag kände mig konstig i skallen på för- och tidiga eftermiddagen, som att huvudet inte hängde med riktigt. Detta INNAN vinet vill jag påpeka! Inte yr utan.... konstig.... Och så har jag mått illa. Men enligt alla sajter som finns om LCHF så kan man både bli illamående och yr (fast det var ju inte jag....) första tiden. Då ska man inte ge upp! Och det ska inte jag!!!

Igår var första gången jag åt spagetti och köttfärssås utan spagetti. Hmm... Men det funkade! Jag hade istället gjort gräddfilssåsen och till den hade jag tomater som Sandra hällt olja och vinäger på. Så riktigt slaskigt och gott blev det på tallriken och som sagt - gick utan spagetti!

Idag blir det en favorit till middag: Tagliatelle med "sås" av kassler, bacon, ärtor och grädde. Men utan tagliatelle för min del. Första gången det med! Men visst ska det funka??? Fast jag har inte direkt något att ersätta tagliatellen med. Och ryggskott har jag så det är inte att "bara springa till affären". Har dessutom en Fanny som nästan vägrar att gå dit och köpa grädde. Men det är henne jag väntar på nu. Att hon ska gå och handla. Så att jag får lite mer fett i mig!

Hur är det med ärtor förresten, "får" man äta det? Jag önskar att någon kunnig "LCHF-are" kunde följa min blogg och svara på frågor och kommentera. För vissa saker är oklara.

By the way, kan redan nu tala om att jag inte kommer säga min ursprungsvikt. Den vet inte ens familjen om. Jag kommer varenda söndag rapportera min (förhoppningsvis) viktminskning och när jag känner mig klar - ja då ska jag tala om vad jag vägde från början!



Uppdatering:

Har just ätit sen middag. Jodå, Fanny gick iväg och handlade grädde. Som vanligt dukade jag med kniv och gaffel tills jag insåg att jag inte skulle äta bandspagetti/tagliatelle. Då bytte jag till sked. Men det var gott och mätt är jag! Detta är andra dagen som jag utesluter pasta, duktiga jag!

Appropå pastan, den innehåller 70 gram kolhydrater per 100 gram och "vi" LCHF-are ska hålla oss till (helst) 5 gram per dag (tror jag, ÄR det 5 gram per dag??? Svara gärna någon!). Man ska iallafall kolla på förpackningen att det inte är mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram och om det är per dag eller ej har jag inte riktigt förstått.... Hur som helst, snacka om massor av kolhydrater som jag just varit så duktig och uteslutit!!!

VÄLKOMMEN TILL MIG OCH MIN BLOGG!!! (Tisdag 9 juni -09)

Jag har redan en blogg. En "vanlig". Men denna ska handla om min kamp mot vikten, endast det. Jag ska skriva vad jag äter m m. I detalj. Det blir min viktdagbok.

Denna gång ska jag lyckas! Jag har alltid varit överviktig. Med en far i livsmedelsbranschen blir det lätt så. Hade frossartid mellan lucia och över jul när jag gick i låg- och mellanstadiet. Då åts och drack det av det han fick kartongvis: Chips, godis, läsk, glass, salamikorvar som vi hängde i taket i matkällaren, ja ni förstår.....

Senaste 1,5 åren har jag jobbat i ett café. Kan man (läs JAG) motstå att äta? Nej. Vad har det bidragit till? Ännu mer övervikt och artros i knäet. Detta även p g a felaktiga skor. Just nu sitter jag med ryggskott. Och vågen visar mer än någonsin. Så nu vill jag verkligen få ett slut på detta! (Min sista dag hade jag i caféet i fredags, det har lagts ner. För mycket svinn kanske? Hahaha, nädå, så illa var det inte!) Och jag känner mig trött, glåmig, har jobbat mycket och inte orkat med motion, ja ni förstår nog resten också.

Nu vill jag bli smal och snygg! Jag vill kunna prova kläder som inte är XXL och ändå nästan känns trånga. Jag vill kunna shoppa med min tonåring och känna mig snygg. Jag vill få upp mitt självförtroende. Jag vill vara stolt över att vara med på bild och inte säga "ta kortet uppifrån" för att hakorna inte ska synas....

Jag började i söndags. Men min matrapport kommer först fr o m idag. I nästa inlägg. Detta var bara en inledning.

Hej förresten, jag heter Annika och fyller 43 i september. Mitt delmål 1 är -10 kg fram till sista augusti.

Stöttar du mig?

Kram och Carpe Diem!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0